Gå videre til innholdet

Magasinet

Introduserer: Rab

Andreas Austdal 03 Nov 2022
Vi I DER/UTE har gleden av å introdusere enda ett nytt merke: Rab Equipment.
 
Av klatrere for klatrere.
 
Litt slik som vår egen historie startet det også for Rab på et lite loft. Der vi startet på Høyenhall, satt Rab Carrington og mekka sine første soveposer til å bære sitt navn i Sheffield. Dette var i 1981. Produktene var fra begynnelsen av håndsydde, og de er utviklet med Rab selv sine egne geniale øyer. Fra flere år tilbragt i fjellet kom Rab sine erfaringer klart til syne, og godt med i selve produktdesignene. Brått vart det jaggu en populær etterspørsel fra både venner og det voksende lokale klatresamfunnet.
 
Neimen om det heller skulle stoppe der, gitt. Som folk i bygd og fe i by godt (bør) være klar over kan ord spre seg temmelig radig. Sheffield var intet unntak på det glade 80-tallet, og det sagnomsuste Rab-loftet vart brått til et fabrikkgulv der både soveposer og jakker ble laget til kunder. Små som store, nærme som langt - langt der ute. Spoler vi tiden raskt fremover til den dag i dag finner vi disse ærlige (pun intended, courtesy of Vegar Tryggeseid) og robuste produktdesignene spredd utover hele verden; overalt der hvor eventyrlystne individer måtte finne på å møte elementene. Fra Himalayas mektige topper, til skarpe og friske kvelder rundt bålet ved hytta.
 
«We are the masters of insulation».
 
Hos Rab handler det om å lage robuste, praktiske plagg som ikke svikter deg, til bruk i fjellet. Kanskje er de mest kjent for sine isolerende plagg. Dog, alt Rab gjør er for å kunne servere utstyr som gir absolutt beskyttelse, komfort og frihet i fjellsiden, på cragget og på de høyeste topper, så vel som de laveste - og alle i mellom. Rab bruker nyskapende materialiteter, så vel som gjennomtesta materialer slik som for eksempel europeisk kvalitets-dun. Ingenting spesielt fancy eller overkonstruert – bare ærlige og hardt-arbeidende produkter som du heller vil reparere enn å bytte ut. Av klatrere for klatrere.
 
Selv om det nå er over 40 år siden Rab så dagens lys finner de fortsatt inspirasjon i de utemmede fjellene der de selv klatrer. Vennskapene som menneskene bak merkevaren danner på topper og ekspedisjoner gjøres med det mål å vekke klatreren og det fjellglade mennesket i alle, og gjøre de klare for å komme seg opp og frem i de herligste fjell.
 
«Nothing fancy or over-engineered – just honest, hard-working pieces that you´d rather repair than replace. By climbers for climbers”.
 
Siste kolleksjon fra Rab handler du hos DER/UTE.