Gå videre til innholdet

Magasinet

New in: Gramicci SS22

Andreas Austdal 10 Jun 2022
New in: Gramicci SS22

Gramicci tar oss med tilbake til sine solide røtter med sin spring/summer 22-kolleksjon

- Hallo, hvem er det?

Det er utendørslivet som ringer. I andre enden er det eventyrmerket og friluftslivsveteranen Gramicci som letter av røret. Med lanseringen av spring/summer 22-kolleksjonen ønsker Gramicci å returnere til sine californiske røtter. Her vil de briljere med å vise frem sin opprinnelige form, funksjon og stil.

Det er blitt for en sedvanerett å regne at man ikke kan unngå å nevne ordet «utendørs» i samme ordelag som Gramicci. Nuvel, man kan jo, men om man ønsker å presisere hvem som er lederne innenfor friluftsbekledning og hele den sfæren der, blir det vanskelig å overse akkurat dette merket.

For de av dere som enda ikke er riktig kjent med «Gram» så er de en ekte OG i spillet, med et omfattende arkiv datert langt tilbake til 90-tallet (ja, brått vart det uhorvelig lenge siden det glade 90-tall). Et arkiv det kan være verdt å dykke dypere ned i for en liten påminnelse om hvorfor de har holdt seg såpass lenge.

Det er i disse røttene merket drar tilbake til når de nå har kreert og lansert sin spring/summer 22-kolleksjon. Tenk på denne kolleksjonen som et nikk til fortidens «gamle hoder», de gamle og gode venner, og ikke minst et, velfortjent, klapp på egen skulder for å ha holdt ut så lenge som de har.

I sin opprinnelige originalitet ser dette merket fra California et friluftsliv gjennom en kikkert fintunet av japansk sensibilitet. For å følge stien deres helt og holdent må man anerkjenne to grunnpilarer: hensikt og funksjonalitet. Det er dette som dikterer den overordnede retningen på designet, samt de små nøkkelelementene som ligger i detaljene for alt hva Gramicci gjør.

Friluftslivet krever et visst nivå av tøffhet, slitesterke produkter som får jobben gjort. Med sine hardføre canvas-forsterkninger, ripstop-materiale, Primeflex og Sheltec x Renu-materiale, serverer denne SS22-kolleksjonen nettopp det. 

Bukser og shorts, slik som Gadget Short og Gramicci pants, skjorter og jakker, slik som Nylon Camp Shirt og Utility Field Jacket Black, tilbyr en klassisk estetikk som er typisk for Gramicci, sammen med sine oppdaterte materialer, fargepaletter og detaljer. Denne sesongen har merket satset stort på funksjon, med en hel bøtteballett av pull-cords, D-ringer og mesh-fôring for å holde deg klar til aktivitet når som helst. For det er også en detalj; Gramicci sine klær kan lett brukes til hverdags og på bar – stilfulle stasplagg som de er.

Det er ingen tid som i dag å starte friskt – ta en nærmere kikk på Gramicci SS22 sine herligste plagg her - og nå.