Gå videre til innholdet

Magasinet

Test av Dynastar M-TOUR 99

Hans Frederik Bjarkøy 30 Jan 2023

Toppturski. Vekt mot kjøreegenskaper – det evige spørsmål. Har Dynastar funnet den perfekte balanse her?

 

Det er utrolig moro å teste skiutstyr i disse dager. Det føles som om bransjen tar store steg framover, og Dynastar M-tour 99 er for meg et bevis på akkurat dette.

Det er ikke mange år siden skiene i de lettere vektkategoriene føltes som en bredda langrennski som på ingen måte inviterte til verken inspirert skikjøring eller gode skiopplevelser. De var et fremkomstmiddel for å spare tid oppover, og ha mulighet til å komme seg ned. Som en oppgradert fjellski, nesten.

M-tour 99- er laget med en kombinasjon av toppmoderne materialer for å gi en fantastisk kjørefølelse. Skien har en kjerne av Paulownia og fiberglass som gir den en lettvekt og styrke, mens det også gir en responsiv og progressiv flex. Skien er også utstyrt med en 3D-formet ABS-kant som gir deg ekstra beskyttelse mot skader og øker skiens levetid.          

Skien har en moderne profil med en nokså lang rocker foran, og en taper hvor det bredeste punktet på skien er flyttet litt bakover. Den er over snittet stiv under fot for å være en ski i denne kategorien, og har et solid bakparti med minimalt med rocker bak.

På papiret burde dette by på en god turski – og det er det ingen tvil om at det gjør. Med sine 1450g i lengde 186 er dette en meget lett ski for sin bredde. Kombinerer du den med en lettere toppturbinding er blir det et superlett oppsett som gir deg følelsen av å fly oppover fjellet.

Men for meg kommer den store overraskelsen nedover. Ikke bare føles skien lettkjørt, trygg og fartsstabil, men den er imponerende lettsvingt og forutsigbar i tettere terreng.

Det typiske scenarioet hvor man kommer i høyere fart fra store, åpne flater og på dumpe farten inn i skogen føles lekende lett – og selv med en såpass flat baktupp er halen veldig lett å få opp av snøen for å sette skiene sidelengs når du virkelig må dra i håndbrekket.

Flyteevnen virker også imponerende for å bare være 99mm under fot. Et helt middels pudderdump i Sogndal med 20-30cm løssnø i skogen føles meget lekent med denne skien, og og jeg får ikke følelsen av å ha for lite ski under meg.

 

 

Alt i alt er Dynastar M-tour 99 et solid valg for alle skikjørere som ønsker en kjøresterk og forutsigbar toppturski som liker at tuppene peker nedover fjellet. Skien er definitivt av retningsbestemt karakter – men føles likevel enkel å få sidelengs når du trenger det. Den har bra styrke under fot og vil håndtere alt du kaster på den av snøforhold.

Jeg er selv 177 og kjørte denne i 186 – og selv på mine 75kg føltes dette som riktig lengde!

 

Lurer du på om dette er riktig ski for deg?

 

Send meg gjerne en epost på hansi@derute.no!

/ Hansi

Takk for at du abonnerer

Velg alternativ

this is just a warning
Logg inn
Handlekurv
0 Varer