Gå videre til innholdet

Magasinet

Test av Mammut Protect

Hans Frederik Bjarkøy 01 Jun 2022
Test av Mammut Protect

Det er alltid moro når produsenter med mye kompetanse, erfaring og teknologi begynner å leke seg med design. Soveposene til Mammut har sterke norske røtter, etter at den anerkjente sovepose-produsenten Ajungilak ble kjøpt opp av den sveitsiske giganten i 2001.

Ajungilak var kjent for soveposer av høy kvalitet, med enestående isolasjonsegenskaper som varte for alltid.

Og dette merkes; Mammut sine soveposer elsker å være ute, og de elsker å bli brukt.

Mange åpnet øynene når Mammut introduserte sin nye serie kalt «Recovery» denne sesongen. Soveposene skiller seg ut med veldig romslig passform, overdimensjonerte hetter og sentrert glidelås. Og toppserien – Mammut Protect – har til og med glidelås-hull til armene på siden.

Posene har en romslig passform rundt overkroppen for gjøre liggestillingen best mulig. Hettene er store, myke og har gode justeringsmuligheter i hetten og i kragen. De er store nok til å legge inni en pute om du ønsker dette.

Den sentrerte glidelåsen har mange fordeler, men det som skiller seg mest ut er hvor enkel soveposen er i bruk. Åpning og lukking går som en lek, og dagene soveposen føles som en uhåndterlig tvangstrøye ser ut til å være over. Det vil også gjøre at du slipper å bli liggende på glidelåsen om du vrir deg fra side til side mens du sover.

 

 

Kombinert med ekstra glidelås-hull på sidene for å ta ut armene, gjør dette varmetapet minimalt – men gir samtidig gode ventilasjonsmuligheter.

Dette gjør at Mammut Protect er en god kanditat dersom du kun ønsker 1 sovepose du skal bruke hele året.

Mammut hevder at Mammut Protect skal gjøre nattesøvnen like god som i din egen seng, og dette er ikke langt fra sannheten. Soveposen er rett og slett latterlig komfortabel. Kombinert med det lyddempende stoffet i hetten og medfølgende ørepropper og ansiktsmaske, gjør dette at det nesten blir problematisk å komme seg videre på tur dagen etterpå.

 

Mammut Protect Down

 

Jeg har allerede blitt veldig glad i muligheten til å ta ut armene på siden. I motsetning til andre soveposer hvor soveposen må brettes ned eller åpnes opp i hoved-glidelåsen for å bruke armene, kan du enkelt og greit åpne 2 egne glidelåser for armene.

Dette gjør matlaging i teltåpningen om morgenen til en behagelig og varm opplevelse. Det gjør også at du slipper å åpne opp soveposen for å frigjøre hendene dine for å gjøre småting inni teltet når det er kaldt.

I tillegg vil soveposen kunne brukes i camp om kvelden - for eksempel utenfor teltet sammen med gjengen før du tar kvelden, med hendene fri for å dele noe godt å drikke.

Mammut Protect er rett og slett en av de diggeste soveposene vi har testet. Jeg ser for meg å bruke denne soveposen store deler av året, og gleder meg til å teste den i vinter på de virkelig kalde turene!

 

Denne sovepose-serien har en egen dame- og herreversjon - med henholdsvis -13 og -10 i komfortgrense og -21 og -18 i nedre grense.

Begge soveposene kommer i både fiber- og dunutgave.

Kos deg på tur!
/Hans Frederik