Test av Mammut Protect

Test av Mammut Protect

Det er alltid moro når produsenter med mye kompetanse, erfaring og teknologi begynner å leke seg med design. Soveposene til Mammut har sterke norske røtter, etter at den anerkjente sovepose-produsenten Ajungilak ble kjøpt opp av den sveitsiske giganten i 2001.

Ajungilak var kjent for soveposer av høy kvalitet, med enestående isolasjonsegenskaper som varte for alltid.

Og dette merkes; Mammut sine soveposer elsker å være ute, og de elsker å bli brukt.

Mange åpnet øynene når Mammut introduserte sin nye serie kalt «Recovery» denne sesongen. Soveposene skiller seg ut med veldig romslig passform, overdimensjonerte hetter og sentrert glidelås. Og toppserien – Mammut Protect – har til og med glidelås-hull til armene på siden.

Posene har en romslig passform rundt overkroppen for gjøre liggestillingen best mulig. Hettene er store, myke og har gode justeringsmuligheter i hetten og i kragen. De er store nok til å legge inni en pute om du ønsker dette.

Den sentrerte glidelåsen har mange fordeler, men det som skiller seg mest ut er hvor enkel soveposen er i bruk. Åpning og lukking går som en lek, og dagene soveposen føles som en uhåndterlig tvangstrøye ser ut til å være over. Det vil også gjøre at du slipper å bli liggende på glidelåsen om du vrir deg fra side til side mens du sover.

 

 

Kombinert med ekstra glidelås-hull på sidene for å ta ut armene, gjør dette varmetapet minimalt – men gir samtidig gode ventilasjonsmuligheter.

Dette gjør at Mammut Protect er en god kanditat dersom du kun ønsker 1 sovepose du skal bruke hele året.

Mammut hevder at Mammut Protect skal gjøre nattesøvnen like god som i din egen seng, og dette er ikke langt fra sannheten. Soveposen er rett og slett latterlig komfortabel. Kombinert med det lyddempende stoffet i hetten og medfølgende ørepropper og ansiktsmaske, gjør dette at det nesten blir problematisk å komme seg videre på tur dagen etterpå.

 

Mammut Protect Down

 

Jeg har allerede blitt veldig glad i muligheten til å ta ut armene på siden. I motsetning til andre soveposer hvor soveposen må brettes ned eller åpnes opp i hoved-glidelåsen for å bruke armene, kan du enkelt og greit åpne 2 egne glidelåser for armene.

Dette gjør matlaging i teltåpningen om morgenen til en behagelig og varm opplevelse. Det gjør også at du slipper å åpne opp soveposen for å frigjøre hendene dine for å gjøre småting inni teltet når det er kaldt.

I tillegg vil soveposen kunne brukes i camp om kvelden - for eksempel utenfor teltet sammen med gjengen før du tar kvelden, med hendene fri for å dele noe godt å drikke.

Mammut Protect er rett og slett en av de diggeste soveposene vi har testet. Jeg ser for meg å bruke denne soveposen store deler av året, og gleder meg til å teste den i vinter på de virkelig kalde turene!

 

Denne sovepose-serien har en egen dame- og herreversjon - med henholdsvis -13 og -10 i komfortgrense og -21 og -18 i nedre grense.

Begge soveposene kommer i både fiber- og dunutgave.

Kos deg på tur!
/Hans Frederik